kåseri

Katt i pannkakan

Vi var mitt emellan gammal köksfläkt och en ny. För att slippa ha katterna springande omkring inne i väggarna hade vi satt en kartongbit för hålet ovanför spisen. Bra tänkt… trodde vi.

Vid den här tiden hade jag ett ungt par från Hongkong boende hos mig. Det var födelsedag på gång och Celia var i full gång att grädda pannkakor till en god pannkakstårta åt Simon. För att få vara ifred hade katterna stängts ut från köket. Bra tänkt… trodde vi.

Rätt vad det är hör vi hur det mullrar till och så kommer katten Uno farande genom köksfläkten. En pappskiva var långt ifrån tillräckligt för att hålla honom borta. Med fullt ös hamnade han mitt i pannkaksgräddningen. Hur det hade gått till hade vi ingen aning om.

Jag tog med mig buskatten ut från köket. Pappskivan åkte tillbaka på sin plats och jag gick för att försöka lista ut hur det här nu hade gått till. Jag funderade om han kommit upp på taket på nåt vis och hamnat genom skorstenen ner i pannkakssmeten. Hittade ingen klar lösning på mysteriet.

Eller jag hann inte så långt i mina efterforskningar förrän det var dags igen. Ett obestridbart muller och så, vips, en katt i pannkakslaggen. Celia smått förfärad, katten Uno mindre brydd. Han hade väl hittat tidernas rutschkana. Frågan var bara var han hittade början på halkbanan.

För att få frid i tårtbaket var jag tvungen att hitta var han hittade sin slide. Efter ett systematiskt sökande hittade jag en öppning i en garderob som ledde in i hålighet i väggen. Efter att noggrant satt igen hålet blev det ordning på tårtbaket och födelsedagen kunde firas på bästa sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s